Spelt pasta met bloemkool, broodkruim en carbonarasaus

20 minuten

makkelijk

1 persoon

Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen ontwikkelde voor Coach Nutrition heerlijke recepten. Dit recept bevat verse en gezonde ingrediënten, met als basis de voedzame Coach Nutrition carbonarasaus.

No Reviews

Ingrediënten

Porties aanpassen
1/2 bloemkool
1 zakje Carbonarasaus Coach Nutrition
200ml water
1/2 citroen
50 gram spelt of volkoren pasta een koffiekopje
2 eetlepels panko of oud geroosterd brood
olijfolie
verse basilicum, tijm, rozemarijn, peper en zout

Bereidingswijze

1.
We gaan beginnen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Uitgevoerd
2.
Haal de groene bladeren van de bloemkool af en snijd ¼ van de bloemkool in grove stukken.
Uitgevoerd
3.
Doe de bloemkool in een ovenschaal. Giet er wat druppeltjes olie overheen en leg er een knoflookteen (met schil) bij. Hussel goed door elkaar.
Uitgevoerd
4.
Strooi wat citroenzeste over de bloemkool. Gebruik hiervoor een handrasp
Uitgevoerd
5.
Rooster 10 a 15 minuten in de oven, totdat de bloemkool gaar is en goudbruin randje krijgt
Uitgevoerd
6.
Snijd of hak ¼ van de bloemkool in zo klein mogelijke blokjes.
Uitgevoerd
7.
Doe de blokjes in een kookpan/gietijzeren pan met 200 ml water en breng aan de kook. Voeg Italiaanse kruiden toe zoals verse tijm en rozemarijn. Na een paar minuten is de bloemkool gegaard.
Uitgevoerd
8.
Mix de bloemkool met de staafmixer tot een gladde pastasaus. Voeg vervolgens een zakje Carbonarasaus Coach Nutrition erbij en roer nog even goed
Uitgevoerd
9.
Knijp een halve citroen uit en roer door de saus. Zet de saus op een laag pitje met een deksel er op
Uitgevoerd
10.
Kook ondertussen de spelt pasta beetgaar in water met wat zout.
Uitgevoerd
11.
Rooster in een anti aanbakpan het broodkruim of de panko kort in een paar druppeltjes olie tot het goudbruin is. Strooi er een klein beetje citroenzeste overheen.
Uitgevoerd
12.
samenvoegen
Giet de pasta af, meng de pasta met de carbonara saus en roer even. Breng op smaak met zout & peper.
Uitgevoerd
13.
Doe de pasta in een diep bord en verdeel de gegrilde bloemkool eroverheen.
Uitgevoerd
14.
Garneers met citroenzest, broodkruim en verse basilicum.
Uitgevoerd

Benodigdheden

soeppan
handrasp
zesteur
citroenpers