Kerriesoep (kip kerrie soep met zoete aardappel)

15 minutes

makkelijk

voor een persoon

Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen ontwikkelde voor Coach Nutrition heerlijke recepten. Dit recept bevat verse en gezonde ingrediënten, met als basis de voedzame Coach Nutrition soep.
No Reviews

Ingrediënten

Porties aanpassen
1 kleine zoete aardappel
1 zakje kip kerrie soep coach nutrition
250ml water
2 limoenblaadjes *Toko
citroengras
½ bio citroen
100 gram kipfilet
1 ei
½ stronk lente ui

Bereidingswijze

1.
We gaan aan het werk
Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van ongeveer 1 centimeter dikte en snijd ze dan nog eens doormidden. Doe de zoete aardappel in een (gietijzeren) pan en doe er 250 ml water bij. Doe de deksel er op en en laat in 10 à 15 minuten koken.
Prik in de zoete aardappel met een vork om te kijken of hij zacht en dus gaar is. Pureer de soep met een staafmixer. Zet de soep vervolgens opnieuw op het vuur en warm op. Voeg als laatste het sap van de citroen toe en doe de citroenblaadjes en de gekneusde citroengras stengel erbij. Zet het vuur nu wat lager en doe er nog een klein scheutje water bij.
Uitgevoerd
2.
Bereiding kip
Zet een andere pan op middelhoog vuur en doe er een snuf zout bij. Snijd de kip nu in grove stukken en doe in deze pan. Laat de kip ongeveer in 10 minuten gaar worden met een deksel er op. Bewaar het kookvocht van de kip en kook hier ondertussen het ei in.
Uitgevoerd
3.
Kook het ei
Bewaar het kookvocht van de kip en kook hier ondertussen het ei in. Zet een timer op 7 minuten en zorg ervoor dat de deksel er op zit, dat wil zeggen dat het ei gaat stomen, eiwit stolt en het eigeel iets zachter blijft.
Uitgevoerd
4.
Samenvoegen
Proef de soep en breng eventueel op smaak met zout & peper. Doe het zakje van de kip kerrie soep van Coach Nutrition erbij en roer goed.
Kijk of de kip ondertussen gaar is en pluk met 2 vorken of snijd de kip heel fijn met een mes. Bewaar een klein beetje van de geplukte kip apart en doe de rest in de soep er bij.
Uitgevoerd
5.
Tot slot
Snijd de lente ui in dunne reepjes. Serveer de kip kerriesoep in een soepkom, leg het gehalveerde ei er in, wat lente ui ernaast. Gebruik een handrasp om er nog wat citroenzeste over te strooien
Uitgevoerd

Benodigdheden

staafmixer
handrasp
soepkommen of diepe borden (bij lage soepborden is het ei mooi zichtbaar)