Kipsaté met pindasaus, bloemkoolrijst en komkommersalade

30 minutes

makkelijk

1 persoon

Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen ontwikkelde voor Coach Nutrition heerlijke recepten. Dit recept bevat verse en gezonde ingrediënten, met als basis de voedzame Coach Nutrition satésaus.
No Reviews

Ingrediënten

Porties aanpassen
100 gram kipsaté
1 zakje Pindasaus Coach Nutrition (100 ml water)
1 1/2 eetlepel crunchy pindakaas
1 eetlepel seroendeng (kokos met nootjes)
1/4 bloemkool
1 ei
1/2 komkommer
1/2 biologische citroen
2 eetlepels sojasaus
1 stengel citroengras
biologisch kruidenzout (of peper & zout)
eventueel wat verse koriander en rode peper

Bereidingswijze

1.
We gaan aan het werk
Snijd de kip in gelijke stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
Uitgevoerd
2.
Hak voor de marinade een knoflookteen fijn. Doe dit in een bakje en voeg daar 2 eetlepels sojasaus aan toe, samen met 1 theelepel honing, 1 theelepel citroensap en een snuf zout & peper
Uitgevoerd
3.
Verdeel de kipstukjes over 2 satéstokjes en laat minimaal een half uur marineren.
Uitgevoerd
4.
Snijd het uiteinde van de komkommer af. Gebruik de mandoline om een komkommersalade te maken. Breng het op smaak met citroensap, kruidenzout of zout en peper.
Uitgevoerd
5.
Voor de pindasaus verwarm je 100 ml water in een sauspan. Voeg al roerend een zakje Pindasaus van Coach Nutrition, 1,5 eetlepel pindakaas en een gekneusde citroengras stengel toe. Roer goed en verwarm de saus.
Uitgevoerd
6.
Bak nu de satéstokjes in een anti-aanbakpan tot ze gaar zijn. Meet ze met een thermapen voor de ideale kerntemperatuur. (70-72 graden.) Kip kan je namelijk niet rosé of rauw eten.
Uitgevoerd
7.
Pak een wok pan, doe hier een paar druppeltjes olie in en bak de bloemkoolrijst. Voeg een heel ei toe en bak nog even kort.
Uitgevoerd
8.
samenstellen
Leg de kipsaté op je bord en giet de satésaus eroverheen. Doe de bloemkoolrijst en de komkommersalade erbij.
Uitgevoerd
9.
Strooi als laatst wat citroenzeste en seroendeng over het gerecht.
Uitgevoerd

Benodigdheden

satéprikkers lang
mandoline – dunschiller
handrasp
citruspers